Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Απαντώντας στην από 9.11.07 αναφορά στη Βουλή του Βουλευτή κ. Νίκου Σηφουνάκη, για το ζήτημα της φορτοεκφόρτωσης καυσίμων στο λιμάνι του Περάματος Γέρας, ο αρμόδιος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, γνωρίζει ότι το Πέραμα δεν συμπεριλαμβάνεται στα λιμάνια που εγκρίθηκε η φορτοεκφόρτωση καυσίμων στο νησί της Λέσβου.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός αναφέρει ότι αρμόδιος φορέας για τέτοιου είδους ζητήματα είναι τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία. Στην προκειμένη περίπτωση δε, η Λιμενική Επιτροπή με την υπ' αριθ.  120/2007 πράξη της, αφού εξέτασε όλους τους λιμένες αρμοδιότητας Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι Περάματος, ενέκρινε την εκφόρτωση καυσίμων, μέχρι 18/12/2007 μόνο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Με την ευκαιρία ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει ότι το ζήτημα του απρόσκοπτου εφοδιασμού με καύσιμα ενός νησιού του μεγέθους της Λέσβου είναι πολύ σοβαρό και επηρεάζει όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η ασφάλεια των πολιτών είναι κυρίαρχα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε όποια απόφαση και αν ληφθεί κυρίως όταν αφορά τον κέντρο μιας πόλης όπως η Μυτιλήνη. Διευκρινίζει ακόμη ότι τάσσεται αλληλέγγυος στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης να σταματήσει την επικίνδυνη φορτοεκφόρτωση καυσίμων στο λιμάνι της πόλης, που χαρακτήρισε  ημίμετρο στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί.